Verse biologische A2 halfvolle melk

A2 melk bevat al het goede dat koemelk van nature bevat. Koemelk bevat eiwit, waarvan 82% caseïne. Vroeger bevatte alle koemelk bètacaseïne A2, de zogenaamde oermelk. Eeuwen geleden, als gevolg van migratie en domesticering, vond er bij de Europese rassen een mutatie plaats waardoor de genetische samenstelling in het bètacaseïne eiwit veranderde. Deze nieuwe variant van bètacaseïne is bekend als het eiwit A1-bètacaseïne. Uut Giethoorn A2 melk is afkomstig van een boerderij in Blokzijl (vlakbij Giethoorn). De speciaal geselecteerde Jersey koeien leveren uitsluitend koemelk met bètacaseïne A2. Probeer Uut Giethoorn A2 melk, de oermelk, eens als alternatief voor “gewone” melk! A2 melk is niet geschikt voor mensen waarbij de diagnose is gesteld van lactose intolerantie of melkallergie.
De A2 melk van Uut Giethoorn komt van Jersey koeien. Een Jersey koe is een vrij kleine grijs-bruine koe met een witte neus. Jersey koeien komen oorspronkelijk van het eiland Jersey, een klein eiland tussen Frankrijk en Engeland. Jersey melk is bekend om haar hoge eiwitgehalte.
Biologische melk levert volgens het Voedingscentrum veel goede voedingsstoffen en wordt daarom genoemd in de schijf van vijf. Melk zit namelijk vol calcium, vitaminen en mineralen.


  Ingrediënten:

halfvolle A2 koemelk*
*van biologische oorsprong

Voedingswaarde per 100 gram
Energie 195 kJ (47 kcal)
Vet 1,5 g
    Waarvan verzadigde vetzuren 0,9 g
Koolhydraten 4,8 g
    Waarvan suikers 4,8 g
Eiwit 3,4 g
Zout 0,1 g

Verse biologische volle melk

Biologisch melk levert volgens het Voedingscentrum veel goede voedingsstoffen en wordt daarom genoemd in de schijf van vijf. Melk zit namelijk vol calcium, vitaminen en mineralen. Volle gehomogeniseerde en gepasteuriseerde biologische melk met een natuurlijk vetgehalte van 3,7%. Vol en romig van smaak.


  Ingrediënten:

volle koemelk*
*van biologische oorsprong

Voedingswaarde per 100 gram
Energie 270 kJ (65 kcal)
Vet 3,7 g
    Waarvan verzadigde vetzuren 2,3 g
Koolhydraten 4,3 g
    Waarvan suikers 4,3 g
Eiwit 3,4 g
Zout 0,1 g


Verse biologische karnemelk

Echte biologische karnemelk Uut Giethoorn met een mildzure smaak en heerlijk dorstlessend.


  Ingrediënten:

gepasteuriseerde volle Koemelk*, zuurselcultuur
*van biologische oorsprong

Voedingswaarde per 100 gram
Energie 132 kJ (32 kcal)
Vet 0,5 g
    Waarvan verzadigde vetzuren 0,3 g
Koolhydraten 4,5 g
    Waarvan suikers 4,5 g
Eiwit 3,0 g
Zout 0,18 g


Bekijk ook: